The Green Key

Bij Van der Valk dragen we niet alleen onze gasten een warm hart toe, maar ook het milieu. Ons slim, verantwoord en milieuvriendelijk denken en handelen is beloond met The Green Key, een internationaal keurmerk voor groen en duurzaam ondernemen.

 

Van der Valk Hotel Antwerpen ontvangt het internationaal milieulabel Groene Sleutel

Brugge – Van der Valk Hotel Antwerpen uit Antwerpen heeft vandaag in het Crowne Plaza hotel in Brugge een Groene Sleutel ontvangen. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Bond Beter Leefmilieu en Toerisme Vlaanderen reiken dit label voor het elfde jaar uit. Uit onafhankelijk onderzoek van 20 labels van hoge kwaliteit, blijkt bovendien dat de Groene Sleutel met meer dan 2500 internationale locaties het grootste milieukeurmerk voor toeristische accommodaties is.

Doorheen het volledige hotel gebruiken we milieuvriendelijke schoonmaakproducten, gerecycleerd en chloorvrij papier en sorteren we het afval. In de badkamers hebben we zeepdispensers voorzien en worden de handdoeken enkel meegenomen als ze op de grond liggen. De lichten worden waar mogelijk uitgezet na een bepaald uur om energie te besparen en ook met water wordt zuinig omgegaan.

Bij Stiel, de bistro van het hotel, wordt zo veel mogelijk met lokale producten gewerkt. Naargelang het seizoen wordt de menukaart dan ook steeds aangepast.

Afgelopen zomer is de benedenverdieping van het hotel vernieuwd. Hierbij zijn heel wat milieubelastende installaties vervangen. De komende jaren staat er nog heel wat op de planning, de overige 7 verdiepingen worden dan gerenoveerd. Ook daar zal weer rekening gehouden worden met het milieu en zal gekozen worden voor duurzame producten. Eind 2019 zal Van der Valk Hotel Antwerpen naast een volledig vernieuwd hotel ook een heel duurzaam hotel zijn.

5 nieuwe Groene Sleutels, 11 locaties draaien al 10 jaar mee

119 Vlaamse toeristische bestemmingen krijgen dit jaar het internationaal erkende label. Vijf locaties ontvangen het kwaliteitslabel voor de eerste keer, 11 locaties behalen hun tiende Groene Sleutel op rij.

Het gaat om 10 openlucht recreatiedomeinen, 1 vakantiecentrum, 2 vakantiewoningen, 36 jeugdverblijven, 35 hotels, 11 gastenkamers, 10 attracties en 14 meetinglocaties. Antwerpen blijft koploper (42 locaties) maar West-Vlaanderen is met zijn 29 sleutels de tweede best vertegenwoordigde provincie. Reden te meer om de uitreiking dit jaar in het Crowne Plaza te organiseren, een viersterrenlocatie in hartje Brugge die voor de vijfde keer een Groene Sleutel ontvangt.

Een Groene Sleutel krijg je niet zomaar

“Van der Valk Hotel Antwerpen krijgt de Groene Sleutel niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit” zegt Jasmien Vandermeeren van Bond Beter Leefmilieu.