Ontdek de omgeving van Antwerpen

Toeristische informatie

Antwerpen is een ideale bestemming voor een citytrip of gewoon een heerlijk weekendje weg. Beleef de stad met haar vele cultuur, architectuur, gastronomie, mode en winkelmogelijkheden. Van der Valk Hotel Antwerpen is natuurlijk het vertrekpunt van een citytrip. Heerlijk uitgeslapen in een van onze hotelkamers en met een goed ontbijt kunt u de vele bezienswaardigheden van Antwerpen gaan ontdekken. 

De Grote Markt is een prachtig historisch plein in de oude stad. Mooie gildehuizen en monumentale panden omringen het plein en maken een bezoek daar tot een ware belevenis.

Het Centraal Station van Antwerpen is een absolute toeristische trekpleister en u moet daar naar toe als u in Antwerpen bent. Waarom? Omdat het werkelijk een prachtig station is, dat in 2010 door werd verkozen tot ‘mooiste station van Europa’.

In het midden van de stad ligt de Zoo van Antwerpen, naast het centraal station. De Zoo opende in 1843 en is daarmee een van de oudste van België. In het prachtige 19e -eeuwse park vindt u honderden dieren en is een bezoek zeker waard

Elke zondag vind de welbekende Vogeltjesmarkt plaats, de beroemdste markt van de stad. Vroeger stond deze markt in het teken van, zoals de naam het al zegt, de verkoop van vogeltjes, maar tegenwoordig kunt u naast vogels nog meer dingen kopen, zoals antiek, bloemen, kleding en echte Belgische lekkernijen.

Bezoek ook het bekendste museum van Antwerpen, het MAS – Museum Aan de Stroom. Gevestigd in een indrukwekkend gebouw met 10 verdiepingen. Leer hier alles over Antwerpen, haar geschiedenis, de haven en de toekomst. Breng vooral een bezoek aan het panoramaterras op de 10e verdieping, waar u kunt genieten van een hapje en drankje met uitzicht over de stad.

Antwerpen is de stad van de diamant. De diamantgeschiedenis begint hier al in de 15e eeuw. In Antwerpen vindt u diamanten van over de hele wereld! Diamanten, juwelen en edelsmeedkunst komen samen in het DIVA museum.