Omgeving

Toeristische informatie

Antwerpen is een ideale bestemming voor een citytrip of gewoon een heerlijk weekendje weg. Beleef de stad met haar vele cultuur, architectuur, gastronomie, mode en winkelmogelijkheden. Van der Valk Hotel Antwerpen is natuurlijk het vertrekpunt van een citytrip. Heerlijk uitgeslapen in een van onze hotelkamers en met een goed ontbijt kunt u de vele bezienswaardigheden van Antwerpen gaan ontdekken.

Onze medewerkers bij de receptie kunnen u verder op weg helpen om uw weekendje Antwerpen de juiste invulling te geven.
U kunt ook terecht bij de toeristische dienst voor verdere informatie.
Grote Markt 13,
2000 Antwerpen
Tel. +32 (0)3 232 01 03

Vogeltjesmarkt in Antwerpen

Locatie

Vogeltjesmarkt in Antwerpen

Duizenden toeristen bezoeken elke zondag de Vogeltjesmarkt. De markt ligt midden in de theaterbuurt, op het Theaterplein. Dat plein werd in 2008 vernieuwd en heeft nu een luifel die deels de Vogeltjesmarkt overdekt. Van oudsher worden op de Vogeltjesmarkt pluimvee en vogels verkocht. Eerst vooral duiven, maar na de Tweede Wereldoorlog kwamen er ook inheemse en exotische (zang)vogels op de markt.

Vogels en pluimvee kun je er nog steeds kopen, maar de echte marktsnuffelaars komen hier tegenwoordig ook goed aan hun trekken. Er zijn volop kraampjes met kleding, delicatessen en de nieuwste accessoires. Bijzonder zijn de standwerkers die hun producten demonstreren en proberen te verkopen. Sinds 1951 worden er wedstrijden in het standwerken georganiseerd. Hij of zij die wint, mag zich een jaar lang de koning van de Vogeltjesmarkt noemen. Welbespraaktheid, humor, de kwaliteit van de stand en de mate waarin hij zijn toehoorders weet te boeien, worden door de vakjury gewogen. Wie drie keer koning(in) is geworden, mag zich keizer(in) van de Vogeltjesmarkt noemen.

De Vogeltjesmarkt wordt elke zondag van 8 tot 13 uur gehouden op en rondom het Theaterplein. De toegang is – uiteraard – gratis.