Omgeving

Toeristische informatie

Antwerpen is een ideale bestemming voor een citytrip of gewoon een heerlijk weekendje weg. Beleef de stad met haar vele cultuur, architectuur, gastronomie, mode en winkelmogelijkheden. Van der Valk Hotel Antwerpen is natuurlijk het vertrekpunt van een citytrip. Heerlijk uitgeslapen in een van onze hotelkamers en met een goed ontbijt kunt u de vele bezienswaardigheden van Antwerpen gaan ontdekken.

Onze medewerkers bij de receptie kunnen u verder op weg helpen om uw weekendje Antwerpen de juiste invulling te geven.
U kunt ook terecht bij de toeristische dienst voor verdere informatie.
Grote Markt 13,
2000 Antwerpen
Tel. +32 (0)3 232 01 03

Centraal Station

Locatie

Centraal Station

Het Centraal Station van Antwerpen is een absolute toeristische trekpleister en u moet daar naar toe als u in Antwerpen bent. Waarom? Omdat het werkelijk een prachtig station is, dat in 2010 door bezoekers van de website Stedentripper.com werd verkozen tot ‘mooiste station van Europa’. Het Amerikaanse blad Newsweek zette het station in 2009 hoog in de wereldtop. Redacteuren van het magazine bezochten een aantal prestigieuze stations in de wereld en Antwerpen belandde aldus op de vierde plaats. In 2014 werd het Centraal Station door de Brits-Amerikaanse Mashable uitgeroepen tot mooiste treinstation ter wereld.

Redenen genoeg dus om dit fraaie station te bezoeken, ook al hoeft u niet met de trein. Het huidige gebouw werd tussen 1899 en 1905 gebouwd. In het midden van de vorige eeuw verkeerde het gebouw in zeer slechte staat en werd er over sloop gesproken... Dat kon worden voorkomen doordat rond 1975 het gebouw de status van beschermd monument kreeg. Pas in 1986 werd met restauratie van het station begonnen, een klus die tot 1998 duurde.