Onze tips voor een uitstap naar Antwerpen

Antwerpen is een geweldige stad waar je voor ieder wat wils kan vinden. Het wordt gegarandeerd een fantastische ervaring vol cultuur, architectuur, gastronomie, mode en shopplezier. En het wordt alleen maar beter als u deze uitstap combineert met een overnachting in Van der Valk Hotel Antwerpen!

Het grootste deel van de bezienswaardigheden en de activiteiten in Antwerpen zijn geconcentreerd in de Antwerpse binnenstad. De mogelijkheden zijn oneindig, wij geven je alvast wat meer informatie over een paar van onze favorieten. Een ontspannend uitstapje, een dagje shoppen, culturele trekpleisters ontdekken, genieten van het bruisende stadsleven, film, theater of concert,…

Vragen? Klik hier om contact met ons op te nemen, wij geven met veel plezier alle informatie en tips & tricks voor een verblijf in Antwerpen.

Heel wat activiteiten zijn gecombineerd in een arrangement. Bekijk het aanbod hier.

Tip 1: Kom alles te weten over de diamantgeschiedenis van Antwerpen in DIVA
De rijke diamantgeschiedenis van Antwerpen start in de 15de eeuw. Al 570 jaar is de stad bekend bij elke diamantliefhebber. In de stad van de diamant vind je diamanten van over de hele wereld. Diamant, juwelen en edelsmeedkunst komen samen in DIVA.

DIVA’s wereld ontplooit zich in een reis door haar huis. Butler Jérôme begeleidt je met een autoguide en neemt je mee op een verrassende tocht door haar zes kamers en vertelt je alles over de schitterende wereld van diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

In elke kamer bevinden zich een aantal topstukken waarover hij je graag meer vertelt aan de hand van fictieve hoorspelen. Op de voorziene tablets vindt je alle informatie terug over de objecten, ontdek je welke DIVA jij bent en leer je de kwaliteit van diamanten en zilver beoordelen.

Enthousiast? Bekijk ons DIVA arrangement en de website van DIVA voor meer informatie. Tickets zijn te verkrijgen aan de receptie van het hotel.

Tip 2: Bewonder honderden dieren in de Zoo van Antwerpen
In het midden van de stad ligt de Zoo van Antwerpen, naast het centraal station en makkelijk te bereiken met de tram op 400 meter van het hotel. De Zoo opende in 1843 en is daarmee een van de oudste van België. In het prachtige 19de -eeuwse park vind je honderden dieren zoals giraffen, olifanten, okapi’s, gorilla’s en nog veel meer.

De Zoo is dagelijks geopend vanaf 10u. Elke dag wordt een planning opgesteld met voedermomenten, shows en demonstraties. 
Boek hier ons Zoo arrangement of neem een kijkje op de website

Tip 3: Proef een Bolleke in Stadsbrouwerij de Koninck
Midden in de stad bevindt zich Stadsbrouwerij De Koninck. In 1833 is de brouwerij opgericht en in 2015 opende de brouwerij een belevingscentrum met een parcours doorheen het gehele brouwproces. Een heel interessant, interactief bezoek dat eindigt met een degustatie in de bar.

Elke ruimte is prachtig ingericht en vertelt een eigen verhaal. Leer de verschillen tussen gerst, mout en wort, hoe ze een bierflesje schoonmaken, hoe bier gebrouwen en daarna gebotteld wordt.

Aan het einde kan je de bieren degusteren. Wij raden het Antwerpse ‘Bolleke’ aan, een erkend streekproduct, dit is een amberkleurig bier dat sinds 1913 op de markt is. Ook in het restaurant en de bar van het hotel kan je een heerlijk Bolleke proeven.

Een bezoek aan de Stadsbrouwerij is een leuke uitstap voor volwassenen en kinderen.
Hier vind je meer informatie over ons arrangement, klik hier om een kijkje te nemen op de website van de brouwerij.

Tip 4: Er schuilt heel wat onder de stad
Ruien, vlieten en vesten doorkruisten sinds de Middeleeuwen Antwerpen om de stad van drinkwater en een binnenhaven te voorzien. Deze unieke attractie is uit het zicht verdwenen op het moment dat de ruien overwelfde riolen werden maar je kan ze nog steeds ondergronds bezichtigen.

Neem een kijkje onder de stad tijdens een begeleide wandeling of wandeling met tablet.
Meer informatie vind je op de website.

Tip 5: Rubens
Peter Paul Rubens woonde in de 16de eeuw in Antwerpen, de woning is nu te bezoeken als museum: het Rubenshuis. Naast een mooie collectie, kan u ook zien hoe de Vlaamse meester leefde en werkte.

Leer alles over de meester in het Rubenshuis en ga daarna op ontdekking in de stad tijdens een Rubenswandeling met of zonder gids.

Peter Paul Rubens is een van de meest veelzijdige kunstenaars ooit. Hij schilderde bijbelse en mythologische voorstellingen, landschappen, portretten,… hij is in 1577 geboren in Duitsland en is in 1589 met zijn moeder terug naar haar thuisstad Antwerpen gekomen. Het oudst bekende werk is in het bezit van Museum Plantin-Moretus. Dit is een schetsboekje met tekeningen van toen hij 12 of 13 jaar oud was. op 21-jarige leeftijd wordt Rubens aangenomen als meester bij de gilde van kunstenaars en handwerklieden.

In 1600 vertrekt Rubens voor 8 jaar naar Italië, maar komt dan terug naar Antwerpen en blijft. Hij wordt enorm populair en heeft meer ruimte nodig. Hij kocht een huis aan de Wapper en laat dit verbouwen tot een palazzetto, een stadspaleis, het Rubenshuis.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

Tip 6: Het Eilandje

Een van de hipste buurten in Antwerpen is het Eilandje. Dit is het oudste havengebied van Antwerpen en zoals je al kan raden is het helemaal omringd door water. Er is niet veel havenactiviteit meer maar je kan nog steeds de oude sfeer proeven.

Naast gezellige eet- en drinkgelegenheden zijn de 3 meest bekende attracties van het Eilandje zeker een bezoekje waard: het MAS, het Red Star Line Museum en het Havenhuis. Deze opvallende gebouwen kan je al van ver zien, ook in het hotel kan je ze vanuit de kamers gelegen aan de kant van de stad al herkennen.

Het MAS
In het museum aan de stroom ontdek je op elke verdieping een verhaal over Antwerpen, de Schelde, de haven en de wereld. Heel leuk is dat er veel wisselende collecties zijn en het museum dus zeker meer dan één keer een bezoekje waard is.

Red Star Line
Ga mee op een bewogen reis die duizenden emigranten, op zoek naar het beloofde land, gemaakt hebben vanuit Antwerpen naar New York.
Klik hier voor meer informatie en tickets.

Het Havenhuis
Het gebouw bestaat uit een oud en nieuw gedeelte en is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het onderste deel bestaat uit een oude brandweerkazerne en het nieuwe deel, een diamant ontworpen door architectenbureau Zaha Hadid Architects. Bezoek dit opmerkelijke gebouw met gids en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad en de haven.
Je kan een bezoek brengen aan het Havenhuis tijdens een individuele rondleiding of tijdens een groepsrondleiding.