Van der Valk historie

Van pannenkoekenhuis tot hotelketen

Ruim 80 jaar geleden, in 1935, openden Martinus en Riet van der Valk in Voorschoten café ‘de Gouden Leeuw’. De eerste jaren werden hier uitsluitend limonade en koffie verkocht, daarna ook pannenkoeken en andere versnaperingen. De zaak liep zo goed dat die in razend tempo werd uitgebreid. Tegelijkertijd werd een slagerij geopend om ‘de Gouden Leeuw’ van vers vlees te voorzien. De familie streefde er naar zelf in producten voor het restaurant te voorzien en die ook te koop aan te bieden. Dat gold ook voor de hotels en restaurants die volgden. Vandaag de dag maken onder meer inrichtingsfirma’s, meubelmakers, keukeninrichters en touroperators deel uit van het concern.

In 1939 werd de weg waaraan ‘de Gouden Leeuw’ lag, verbreed. Het restaurant moest worden afgebroken. Op een nieuwe locatie herrees onder dezelfde naam een restaurant plus een klein hotel met 10 kamers. In 1947 kreeg het Van der Valk concern vorm door de uitbreiding met enkele nieuwe restaurants.

Martinus van der Valk stierf in 1969. Op dat moment telde de Van der Valk keten al 16 hotels en restaurants. Iedere zoon en dochter kreeg zeggenschap over een zaak. Zo staan nu de kleinkinderen en achterkleinkinderen van Martinus van der Valk aan het roer. Van der Valk is ondanks de enorme groei altijd een familiebedrijf gebleven, en dat merk je aan de sfeer. Als u in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje, de Nederlandse Antillen of Florida de Van der Valk toekan ziet, dan weet u dat u goed zit in hotel en restaurant.

Van der Valk Hotel Antwerpen

Van der Valk Hotel Antwerpen is een viersterrenhotel dat deel uitmaakt van de Nederlandse hotelgroep. Het hotel is omgetoverd tot een viersterrenplus hotel en we openden in 2018 ons  Business Center met 26 vergaderzalen.

Lees ook: